Algemeen

Waar kun je terecht voor het aanschaffen van een cryptomunt?

Je kan er tegenwoordig eigenlijk niet meer omheen, want je hoort dagelijks wel eens wat over cryptomunten. Dit kan bijvoorbeeld een reclame zijn over een bekend handelsplatform, maar ook is het goed mogelijk dat je wel eens een nieuwsbericht over een cryptomunten te zien krijgt. Als je ook cryptomunten wilt aanschaffen is het handig om te weten waar je allemaal terecht kan voor het aanschaffen van cryptomunten. Daar kom je meer over te weten in dit artikel. 

 

Cryptomunten bij een automaat

Wat veel mensen niet weten, is dat het ook mogelijk is om cryptomunten bij een automaat aan te schaffen. Dit is een minder populaire keuze en dat heeft ermee te maken dat het aanschaffen van crypto bij zulke automaten erg prijzig kan zijn. Je krijgt namelijk een dure koers waardoor je erg veel transactiekosten moet betalen. Daarnaast zijn er ook maar weinig automaten te vinden waar je terecht kan voor het aanschaffen van cryptomunten. Mocht je echt cryptomunten willen aanschaffen, dan is het zeker aan te raden om dit ergens anders te doen, vooral als je het belangrijk vindt om zo min mogelijk transactiekosten te betalen. 

 

Een bekend handelsplatform

De meeste Nederlanders die cryptomunten willen aanschaffen, doen dit bij een bekend handelsplatform. Dat heeft ermee te maken dat het aanschaffen van cryptomunten bij zulke platformen erg makkelijk is, maar dat je ook vrijwel elke cryptomunt daar kan aanschaffen. Het is wel aan te raden om een cryptomunt PHA of Bitcoin aan te schaffen bij een Nederland handelsplatform. Dat heeft ermee te maken dat je dan goed beschermd bent als consument volgens de Nederlandse wetten. Het is wel eens voorgekomen dat buitenlandse handelsplatformen gestopt zijn zonder het geld terug over te maken naar hun klanten. Dat is natuurlijk niet fijn en daar wil je ook niet het slachtoffer van worden. 

 

Houd de koersen goed in de gaten

Wanneer je je eerste cryptomunten hebt aangeschaft, is het altijd aan te raden om de koers voyager en andere cryptomunten goed in de gaten te houden. Dat heeft er dan ook mee te maken dat het altijd belangrijk is om te begrijpen hoe de koersen van cryptomunten in beweging komen, maar ook dat je niet je inleg wilt verliezen. Door de koersen van cryptomunten in de gaten te houden, leer je snel meer over de sprongen en dalingen, maar heb je ook de mogelijkheid om op tijd je verlies in te perken.