Wonen

Je woning veilig houden tijdens vakantie

Heb jij de reis van je dromen geboekt? Dan kun je natuurlijk niet wachten tot het zover is. De voorpret kan in elk geval al beginnen. Reisboekjes lezen, zonnebrand kopen en uitzoeken wat voor leuke restaurantjes er in de buurt van je accommodatie zijn. Iets wat ook heel belangrijk is, is het beveiligen van je woning wanneer je op vakantie gaat. Zorg ervoor dat indringers geen schijn van kans krijgen. Deze blog bespreekt wat tips om je woning optimaal te beveiligen. 

Installeer beveiligingscamera's

Het installeren van beveiligingscamera's is een goede manier om je woning te beveiligen tijdens een vakantie. Een beveiligingscamera is er natuurlijk voor bedoeld om inbrekers af te schrikken en te identificeren. Als je de camera’s slim plaatst, kun je verdachte activiteiten rondom je woning goed monitoren. Zelfs als je lekker aan het genieten bent van een cocktail op het strand. Tegenwoordig zijn er namelijk veel beveiligingscamera’s die verbonden kunnen worden met een app. Zo kun je te allen tijde in de gaten houden wat er thuis gebeurt. Wil je liever geen beveiligingscamera installeren? In dat geval zijn bewegingsdetectoren goed om te overwegen. Die slaan alarm zodra er beweging wordt gedetecteerd. Een alarmsysteem woning is zeker aan te raden. 

Huisoppas

Wat veel mensen doen wanneer ze op vakantie gaan, is aan vrienden of kennissen vragen of ze een oogje in het zeil kunnen houden. Vraag een vriend, familielid of buurman om op je huis te letten door af en toe de plantjes water te geven of de post op te halen. Op deze manier kunnen ze controleren of alles er nog normaal uitziet. Het is ook een goed idee om te vragen of ze de gordijnen soms open en dicht willen doen. Zo lijkt het alsof er geleefd wordt in het huis, wat indringers natuurlijk afschrikt. 

Stel een timer in

Naast de gordijnen af en toe open en dicht te doen, zijn er ook andere manieren om teken van leven te laten zien. Stel een timer in voor je verlichting, televisie en andere elektronische apparaten om het te laten lijken alsof er nog iemand thuis is. Dit kan inbrekers natuurlijk ontmoedigen. Stel de timer zo in dat de lichten en apparaten op verschillende tijdstippen aan en uit gaan om een realistischer effect te creëren. 

Maak het inbrekers moeilijk

Maak het inbrekers moeilijk om je woning binnen te dringen. Dit kun je doen door ervoor te zorgen dat alle deuren en ramen goed zijn vergrendeld en door extra beveiliging te installeren, zoals een deurstopper of een beveiligingsbalk voor schuifdeuren. Zorg er ook voor dat je geen waardevolle spullen zichtbaar achterlaat en dat je alle elektronische apparatuur uitschakelt en de stekkers uit het stopcontact haalt.