Wonen

Traplopen als je slecht ter been bent

Als je wat ouder begint te worden, dan kan dat erg vervelend zijn. De zaken die erg makkelijk waren, zijn nu juist erg moeilijk. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het doen van boodschappen, het bezoeken van de buren of het wandelen met de hond. Een van de zaken die ook erg moeilijk kunnen zijn, is het traplopen. Wanneer je slecht ter been bent en niet meer goed kan traplopen, is het belangrijk om te zoeken naar een oplossing. Dat heeft er dan ook mee te maken dat het traplopen erg gevaarlijk is als je niet meer goed kan traplopen. 

 

Schaf een traplift aan

Een van de beste keuzes die je kunt maken als je niet meer goed kan traplopen, is het aanschaffen van een traplift. Een traplift tweedehands is een machine die ervoor zorgt dat je veilig naar de boven- of beneden verdieping wordt gebracht. Een traplift is voorzien van een stoel, dus je hoeft niet te wandelen en dat is erg fijn, vooral als je minder energie hebt dan voorheen. Er zijn ook andere oplossingen, maar dat zien de meeste mensen niet zitten. Dat heeft er dan mee te maken dat het nodig is om te verhuizen naar een woning die geen bovenverdieping heeft. 

 

Voor welke woningen is een traplift geschikt?

De meeste mensen die een traplift willen aanschaffen, willen vaak weten of hun woning eigenlijk wel geschikt is voor het plaatsen van een traplift. Dat is natuurlijk goed te begrijpen, maar je hoeft zeker niet bang te wezen dat je woning niet geschikt is. Eigenlijk is iedere woning geschikt voor het plaatsen van een traplift. Hierbij maakt het zeker niet uit of de trap erg krom is, maar ook als je een smalle trap hebt, kun je een traplift smalle trap laten plaatsen. Als je zekerheid wilt hebben over of je trap ook geschikt is, is het aan te raden om eens contact op te nemen met een bedrijf dat zich bezighoudt met het verkopen van trapliften. 

 

Schaf altijd een tweedehands traplift aan

Wanneer je wat ouder bent is de kans groot dat je het moet doen met je pensioen en niet zoveel geld hebt om een nieuwe traplift aan te schaffen. Dat is ook erg goed te begrijpen, maar je kunt ook altijd beter een tweedehands traplift aanschaffen. Dat heeft ermee te maken dat een tweedehands traplift altijd in uitstekende staat verkeert en dus goed gebruikt kan worden. Daarnaast kan een traplift soms duizenden euro’s goedkoper zijn dan een nieuwe traplift en krijg je ook altijd subsidie van de gemeente.