De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Weblog

Hectische tijden

Verwijzingen:

Datum publicatie: 19 april 2016
Meer informatie: Dr. J.H.A. (Hans) Hillebrand
E-mail: h.hillebrand@innonet.agro.nl
Telefoon: +31(0)70-3784469
Mobiel: +31(0)6-31932884
Aandachtsgebied: Gebiedsontwikkeling

Een paar dagen geleden mocht STIRR samen met partners Molecaten, Landal Greenparks, Staatsbosbeheer en Innovatie Agro & Natuur (EZ) het concept KrugerparkNL tonen op de Innovation-Expo in Amsterdam. Dat op zich had al heel wat voeten in de aarde gehad. Want toen ik ons aanmeldde, dacht ik aan een plekje binnen waar ik een banner neer kon zetten en wat brochures kon neerleggen, en klaar is kees. Maar na wat weken radiostilte kreeg ik het bericht dat wij gedacht waren in de Tolhuistuin, buiten dus. En dat betekende dat er razendsnel een onderdak geregeld moest worden. Want de kans dat het in Nederland in april de hele dag droog blijft, is niet zo heel groot. Bovendien kan het koud en winderig zijn, en dan is uren onder de blote hemel staan geen lolletje. Dus ben ik op zoek gegaan naar een tent. En dan niet zo maar een tent, nee eentje die past bij de uitstraling van KrugerparkNL. Een degelijke safaritent dus. Gelukkig heb ik die bij Outstanding kunnen vinden, en dat bedrijf was ook nog bereid de tent op tijd op te bouwen voor een redelijke prijs, en na de expo weer af te breken.

img_2104_kl

Goed, denkt u. Was dat nu alles? Nee, dus. Want STIRR had ook nog wat anders gedaan, namelijk een boekje maken met lessen uit Green Deals Natuur & Gastvrijheid. En dat boekje wilden we onder andere aan de minister van EZ, de heer Kamp aanbieden. Dus dat is in de week gezet bij de mensen die daar over gaan, en ongeveer één maand voor de expo kwam er witte rook: Kamp zou ook op de expo zijn, en kon een paar minuten vrij maken voor ons. Per ommegaande stuurde ik een bericht dat ik daar heel blij mee was, en of het ook mogelijk was dat moment te benutten om het boekje aan te bieden aan een paar andere personen van wie STIRR vond dat ze het moesten hebben. Tot mijn verbazing kreeg ik als reactie dat het ineens niet meer zeker was of de minister wel zou komen.

Daar sta je dan, in onzekerheid en zonder idee wat precies te doen. Die onzekerheid heeft zo’n twee weken geduurd (dus tot twee weken voor de expo), en toen kwam er wederom witte rook, en deze keer blijkbaar van de echte soort. Maar ja, toen moesten die andere personen nog geregeld worden. Het gemakkelijkst lukte dat met Kees van Wijk, de voorzitter van Gastvrij Nederland. Die had nog een gaatje in zijn agenda en was bereid voor een korte ceremonie naar Amsterdam te komen. Ook een aanbieder van het boekje was snel gevonden, want Thomas Heerkens, de algemeen directeur van Landal Greenparks was toch al op de expo aanwezig vanwege KrugerparkNL. En omdat hij ook zitting heeft in de Raad van Toezicht STIRR was hij een uitgelezen person voor de schone taak van het aanbieden.

 img_2044a_kl 

Maar ik wilde ook nog twee gedeputeerden met het boekje verblijden: Tjeerd Talsma van Noord-Holland en Jan Jacob van Dijk van Gelderland, die elk in hun provincie een green deal natuur & gastvrijheid hebben. Beide gedeputeerden waren verhinderd op de dag van de ministeriële aanbieding en het bleek onmogelijk om rond dat moment een datum en tijd te vinden waarop ze op dezelfde plek konden zijn. Dus was separaat aanbieden de enige oplossing. Voor Talsma togen ondergetekende en fotograaf Marianne Nieuwenhuijsen op dinsdagmiddag naar Haarlem, al waar wij vorstelijk ontvangen werden op het provinciehuis. Daar bleek de gedeputeerde ruim de tijd voor ons te hebben, en konden we weg met de toezegging dat hij de inhoud van het boekje met zijn collegae binnen en buiten de provincie zou bespreken.

 img_1990a copy_kl van dijka

Met Van Dijk kon een afspraak gemaakt worden op de dag na de expo. Die afspraak vond op zijn verzoek plaats “op locatie” , in dit geval Kievitsveld, een van de terreinen waarop de Green Deal Natuur & Gastvrijheid Veluwe betrekking heeft. Kievitsveld is een voormalige viskwekerij van de Heidemij, waardoor er allemaal leuke plassen en snel stromende beekjes zijn. Maar er is ook zand gewonnen, en op de plas die daardoor ontstaan is bevindt zich nu een Waterskibaan. En er is een groot wellnessresort, dat graag een overnachtingshotel wil bouwen. Op het terras van de waterskibaan vond de overhandiging plaats. En ook hier vonden wij een geduldig en gewillig oor toen Green Deal ondernemer Erik Droogh, directeur van Leisurelands en tevens lid van de Raad van Toezicht STIRR, het boekje aanbood. Gedeputeerde Van Dijk, die tevens voorzitter is van de IPO-bestuurlijke adviescommissie Vitaal Platteland, verklaarde zich net als zijn collega Talsma bereid ons boekje “mee te nemen” in zijn bestuurlijke overlegcircuits.

 Zo hielden we aan tenminste drie hectische dagen toch een heel goed gevoel over. Niet alleen ten aanzien van het green deal boekje, maar ook wat betreft KrugerparkNL. Want al stonden we dan buiten in de tuin met ons concept, en niet op een heel strategische plek, er was toch behoorlijk wat aanloop en interesse. Als hectiek altijd zo’n resultaat zou opleveren…..
 

 
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug naar de vorige pagina

Gerelateerd aan het project:

KrugerparkNL

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken