De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Weblog

Puurzaamheid!

Verwijzingen:

Datum publicatie: 13 februari 2012
Meer informatie: Hajé de Jager
E-mail: hridder[AT]conpuls.nl (Hiske Ridder)
Telefoon: -
Mobiel: 06-17391430 (Hiske Ridder)
Aandachtsgebied: -

De afgelopen twee dagen heb ik het genoegen gehad om, op initiatief van Innovatie Agro & Natuur, met een delegatie van bestuurders en ambtenaren van de gemeentes Nieuwegein en Houten het bijzondere initiatief Westmorland in Engeland te bekijken. In Westmorland zijn langs de M6 een tweetal weggebonden restaurants gevestigd.Naast de horecafunctie trof ik een winkel met producten – food en non food- uit de regio aan.

Producten uit de regio worden verkocht in de winkel en verwerkt in het restaurant.

Het samenspel tussen horeca en winkel is op een organische manier binnen het bedrijf vormgegeven. Door de visie, aandacht en het doorzettingsvermogen zijn vader en dochter, beide gepassioneerde ondernemers, er in geslaagd om een eigenzinnig en verrassende onderneming neer te zetten.

Vader John en dochter Sarah Dunning delen ervaring.


Weg van de gebaande paden en van de grote gevestigde ondernemingen. Vastberaden zijn zij al 4 decennia aan het werk om hun droom te realiseren. Ik herken hoe binnen dit familiebedrijf het vertrouwen en geloof in wat je doet van generatie op generatie wordt overgedragen en gekoesterd. Betrokken en liefdevol rentmeesterschap. Door vader op dochter wordt met een grote passie gewerkt aan het iteratieve proces van verbetering. Vakmanschap wordt, door het weer actief in praktijk te brengen, ontwikkeld en behouden.

Geïnspireerd door deze onderneming hebben wij als groep, bestuurders, ambtenaren en ondernemers, besloten om in een soort PPS te gaan samenwerken. Onder de naam “ Streektransferium Linieland”, een uitwerking van het Innovatie Agro & Natuur-concept Streekstations, gaan wij de komende tijd onze gezamenlijke droom realiseren en daardoor de doelstelling van “Wegen naar de toekomst” echt leven geven. Ons “ Streektransferium Linieland” wordt een plek waar zowel de reiziger als de lokale bevolking elkaar ontmoeten, de streek ervaren en streekproducten kunnen kopen, ter plaatse kunnen nuttigen en proberen. Dit is de ultieme vorm van het ervaren van de lokale kleur, de lokale cultuur en de lokale smaak. In een tijd waar we worden geleefd door de tom tom en het internet is dit de plek waar de virtuele wereld de werkelijke wereld ontmoet en waar de digitale zaken fysiek werkelijkheid worden. Dit alles in een omgeving waarbij het bijzondere historische perspectief van de streek wordt toegelicht door het visualiseren van de Hollandse Waterlinie.

De komende weken zullen de innovatieve bestuurders van Nieuwegein en Houten, mevrouw Helen van de Berg en de heer Herman Geerdes, gezamenlijk met vernieuwende durfondernemers Harm Jan van Dijk en Thijs van Banning van Landmarkt en Thierry en Etienne de Jager van Hajé hotels en restaurants en Gijs van der Zwaan en stedenbouwkundige Paul Rijntjes een aanzet geven tot het realiseren van dit ultieme MVO-project. Puurzaamheid en verbondenheid met de regio zullen uitgangspunten vormen. Het initiatief zal gesteund worden door Mooi Nederland maar ook door de Ministeries van EL&I en I&M. De samenwerking krijgt een uniek karakter doordat niet alleen de lagere overheden maar ook de landelijke overheid een verbinding durven aan te gaan met het bedrijfsleven.

De Elfstedentocht heeft geen doorgang gehad, maar heel Nederland ervoer de energie die loskomt als iedereen ergens de schouders onder wil zetten. Als dit project met de verkregen energie van de afgelopen dagen kan worden gevoed, kunnen we over een 10 maanden zeggen… It giet oan!

Een leven zonder ambitie is als een lange weg zonder pleisterplaats.

 
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug naar de vorige pagina

Gerelateerd aan het project:

Streekstations

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken