De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Weblog

Het moest er een keer van komen

Verwijzingen:

Datum publicatie: 4 januari 2012
Meer informatie: Dr. G. (Ger) Vos
E-mail: g.vos@innonet.agro.nl
Telefoon: +31(0)70-3785650
Mobiel: +31(0)6-48131139
Aandachtsgebied: Innovatiebeleid, Communicatie

Maandenlang heb ik de druk kunnen weerstaan, maar uiteindelijk ben ik door de knieën gegaan. Namens Innovatie Agro & Natuur ben ik gaan twitteren! Da’s toch niks bijzonders zult u zeggen. Maar voor iemand die de telefoon nog alleen als telefoon gebruikt, die de papierenagenda ziet als onderdeel van de rechten van de Mens en die bijvoorkeur teksten leest vanaf papier is dit toch een hele stap. En dat voor een baas van een innovatie-organisatie, een grensverleggende nog wel? Waarvoor iets nieuws zelden te spannend of te radicaal is. Ik red me daaruit door te stellen, dat ik vooral de context moet creëren voor mijn medewerkers om met brede netwerken van partijen baanbrekend te innoveren en hardnekkige maatschappelijke problemen aan te pakken. Een aantal van hen, zoals Hans Rutten (@harutt), Peter Oei (@ptroei), Jan de Wilt (@jandewilt) en Carel de Vries via Courage (@Courage2025) twittert ook volop. Maar dat betekent toch nog niet dat ikzelf een beetje modern moet gaan zitten doen.

Maar zoals gezegd, de druk werd onhoudbaar, vooral door onze communicatieadviseur Francien Knorringa. Ik kwam niet meer weg met zinsnedes als ‘geen tijd’ of sneren over de vermeende oppervlakkigheid van een paar twitterregeltjes. Handleidingen voor dummies passeerden mijn bureau (op papier uiteraard) en door het aanmaken van een account werd ik voor het blok gezet. Om de laatste weerstand te breken werd ik achter mijn PC geduwd en geholpen met mijn eerste tweet. Die verscheen op 12 december 2011 en ging over de ondertekening van een Green Deal over Tijdelijke Natuur. Er volgden er sindsdien nog een stuk of 60. Over de redding van de paling, de Waterhouderij, een Slowfarm en nog veel meer. Valt me eerlijk gezegd nog niet tegen voor een beginner.

En zo kom je in een nieuw soort wereld terecht lijkt het. Zo af en toe vraag ik me wel af of sommige mensen naast het twitteren ook nog iets anders doen. Mooier dan Youp van ’t Hek kan ik het niet zeggen. Maar door mensen in je netwerk te volgen krijg je een beeld van wat hen zoal bezighoudt en kan je daar eventueel op inspelen. Kom je gemakkelijk bij interessante berichten die je anders waarschijnlijk gemist had. En het is een snelle manier om interessante ontwikkelingen uit de organisatie en ons netwerk te delen.

Eigenwijsheid is binnen zekere grenzen een gewaardeerde eigenschap binnen Innovatie Agro & Natuur. Zonder arrogant over te willen komen, mag ik wel zeggen dat ik hier zelf ook in een zekere mate over beschik. Na het lezen van deze blog zult u dan ook begrijpen dat ik uiteraard slechts met de grootst mogelijk moeite moet toegeven dat ik het leuk vind dat twitteren. En dat het nog meerwaarde heeft ook. Als het even tegenzit moet ik dadelijk ook nog eens aan zo’n multimediale telefoon. Ik hoop maar dat mijn communicatieadviseur (@francien_k) dit niet leest.

En o ja, bijna vergeten: u kunt ons vanaf nu volgen op @InnNetw. Veel leesplezier!

 
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken