De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Project

Greennest (SIGN/STIRR)

Verwijzingen:

Het project

Proef het groen en ervaar hoe bloemen en planten je leven veraangenamen. Dat kan in Greennest, een gestapeld parkhotel met zes verdiepingen, met op elke verdieping van tien meter hoog een ander biotoop. Wil je van groen uit China genieten? Dat kan. Maar even goed breng je de nacht door in het bloemrijke Costa Rica.

Elk biotoop is op meerdere manieren te beleven. Met de zintuigen: zien, ruiken, horen, voelen. Maar ook interactief, door te doen, door kleuren of geuren te maken. Zo is het Azië-biotoop geïnspireerd op een bamboebos dat je kunt zien en aanraken, maar waar je ook mee aan de slag kunt door in de bamboewerkplaats een beker uit bamboe te zagen.

Bovenin elke verdieping hangen lodges, voor wie wil overnachten in een bijzondere, groene omgeving. Onder de hangende lodges is de verdieping geen tien meter maar zeven meter hoog. Op de bovenste verdieping bevindt zich het Scandinavische bos met Noorse hutjes.

Innovatie Agro & Natuur heeft samen met de strategische partners SIGN (glastuinbouw) en STIRR (gastvrijheid) het project en ontwerp voor Greennest uitgewerkt. Het consortium gaat de komende maanden investeerders benaderen om de haalbaarheid te toetsen. Zo komt een mooie cross-over tussen twee topsectoren stapje voor stapje dichterbij.
 

Actualiteiten

Voor recente ontwikkelingen zie 'Nieuws over dit project' in de rechterkolom.
 

Partners

 

 

 

 

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken