De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Projecten

Voeding

Verwijzingen:

Babyvoedselprogramma

Babyvoedselprogramma

Samen met Amped/Bebee wil Innovatie Agro & Natuur de vraag beantwoorden of je babyvoeding uit een potje weer kan laten smaken naar echte groenten.
Catering radicaal verduurzamen

Catering radicaal verduurzamen

Een aanpak om cateringmaaltijden radicaal duurzamer en gezonder te maken, slaat twee vliegen in één klap: de milieu-impact van voeding vermindert en de gezondheid van werknemers verbetert.
Duurzaam zonder logo's

Duurzaam zonder logo's

In het project 'Duurzaam zonder logo's' wil Innovatie Agro & Natuur borging via keurmerken vervangen door transparantie in het gehele productieproces.
Herenboeren

Herenboeren

‘Herenboerderijen’ zijn moderne gemengde bedrijven die eigendom zijn van een voedselcoöperatie waarin consumenten zich hebben verenigd.
Kids doen Mijn EetExperiment (Kids doen MEE)

Kids doen Mijn EetExperiment (Kids doen MEE)

De aanpak van het project 'Mijn Eetexperiment voor kids' is gebaseerd op 'Mijn Eetexperiment' voor volwassenen, maar dan helemaal toegespitst op leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool.
Kraamschap/NieuwVers

Kraamschap/NieuwVers

Het idee achter het project Kraamschap/NieuwVers is om binnen een bestaand retailkanaal een 'Kraamschap' te maken voor innovatieve producten.
Personalised Food

Personalised Food

Aan de hand van iemands DNA bepalen welke voedingsstoffen iemand wel of juist niet moet eten om gezond oud te worden? Willen boeren, tuinders, patiënten en wetenschappers hierin samenwerken?
ShrimpFun

ShrimpFun

In het project 'ShrimpFun' wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn om uit garnalendoppen smaakvolle eiwitproducten te creëren voor humane consumptie
Stadslandbouw

Stadslandbouw

Welke nieuwe verbindingen kunnen er worden gelegd tussen stad en platteland waarbij de potenties van de landbouw volop worden benut.
Voeding voor Diabetes

Voeding voor Diabetes

Samen met Stichting Voeding Leeft ontwikkelt en test Innovatie Agro & Natuur een groepsprogramma om te laten zien dat diabetes type 2 omkeerbaar kan zijn.
 
Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken