De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Projecten

Voeding

Verwijzingen:

Calorieën op de bon

Calorieën op de bon

Zou het koopgedrag gezonder worden als de consument op de kassabon ook het totaal zou aantreffen van aangekochte calorieën?
Duurzame (Groene) Weg

Duurzame (Groene) Weg

Dit project bestaat uit een glazen overkapping over een snelweg, met een ingenieuze techniek van glasbuiging en met binnen de overkapping veel ruimte voor groenelementen.
Eeticons

Eeticons

Dit project gaat over het benutten van een simpel systeem van plaatjes waarmee relevante informatie over voeding wordt gecommuniceerd.
Eten van de stad

Eten van de stad

Kern van het project is: benut de mogelijkheden die de stad biedt om voedselketens binnen steden te versterken en te verduurzamen.
Gezondheid zonder grenzen

Gezondheid zonder grenzen

Gezondheid is steeds meer los komen te staan van wat mensen zelf weten, voelen en ervaren. Gezondheid zonder grenzen wil dit doorbreken.
HorkenNeppers

HorkenNeppers

Nederlanders scoren internationaal slecht als het gaat om beleefdheid. Velen blijken niet zo snel geneigd om de deur voor een ander open te houden.
Kenniskeuken

Kenniskeuken

Scholen voor langdurig zieke kinderen (LZK-scholen) moeten de zorg voor goede voeding financieren uit eigen of heel andere middelen - ze kunnen geen beroep doen op geoormerkte budgetten.
Nabij Groen

Nabij Groen

Dit is een spin-offvan het project "Gezondheid zonder Grenzen". "Nabij Groen" beoogt het door zelfsturing verbeteren van de kwaliteit van het buitenleven in de woonomgeving.
Smaaknet

Smaaknet

Door het leren waarderen van smaak als verbindende schakel tussen gedrag, beleving en omgeving proberen een gezonde levensstijl te bevorderen.
Varkens in de stad

Varkens in de stad

Dit project heeft als doel de kloof tussen burger en (varkens-) boer te verkleinen, door de voedselproductie in een stedelijke omgeving zichtbaar te maken en ruimtelijk vorm te geven.
 
Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken