De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Projecten

Voeding

Verwijzingen:

Celebrate Food/Lazuur

Celebrate Food/Lazuur

Dit project richt zich op de verleiding tot gezond en duurzaam koopgedrag in winkels en (super)markten.
Debatteren met stickers / iBanana

Debatteren met stickers / iBanana

Door jongeren door het plakken (op producten) van stickers met teksten als ‘overbodig’ terug te laten praten tegen leveranciers, kan bewustwording, discussie en marktonderscheiding ontstaan.
Kantine van de Toekomst

Kantine van de Toekomst

De kantine van de toekomst wil de scheiding tussen aanbieder en gebruiker doorbreken door de maaltijdvoorziening integraal onderdeel van het onderwijs te maken.
Oerdis

Oerdis

Hoe aten onze verre voorouders en hoe kunnen we de kennis hierover gebruiken voor het ontwerpen van het ideale voedselpakket van de toekomst?
Samen goed eten

Samen goed eten

Kern van het project is: door de winst te tonen van de gezamenlijk genoten maaltijden in collectieve instellingen (scholen, zorginstellingen, etc) komen tot brede invoering.
Sportfruit/Fruit4Sport

Sportfruit/Fruit4Sport

Hoe kun je voedselproductie weer dichter bij mensen brengen en tegelijkertijd sporters gezonder later eten? Dat is de centrale vraag bij het project Sportfruit, dat ook bekend staat als Fruit4Sport.
Steden van Fruit en Honing

Steden van Fruit en Honing

Onder de noemer Steden van Fruit en Honing werkt Innovatie Agro & Natuur aan twee projecten rond fruitteelt in de stad: "sportfruit" en "buurtgaarden".
Streekstations

Streekstations

Het aanbod van Kwaliteitsprodukten uit de streek kan een impuls krijgen door de produkten gemakkelijk bereikbaar te maken. Bijv. door ze aan te bieden op plaatsen waar veel consumenten komen.
Tuinen van West Amsterdam

Tuinen van West Amsterdam

Doel is om institutionele concepten te ontwikkelen voor het gebied tussen Amsterdam-West en Halfweg die bijdragen aan stedelijke ambities en oplossing van stedelijke problemen.
Waardenpas

Waardenpas

Individuele waarden van mensen expliciet maken en waarde-informatie toevoegen aan producten en diensten, en via een interface (zoals een barcodelezer) te zorgen voor de afstemming.
Wij Lunchen op School

Wij Lunchen op School

Nederland kent nagenoeg geen traditie van georganiseerd eten op de basisschool. In vergelijking met andere landen besteden we in Nederland weinig aandacht en tijd aan eten.
 
Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken