De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

08-2013 - Seminar Proef de Toekomst

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2013-08-14
Meer informatie: Prof.dr.ir. R.J.F. (Rob) van Haren
E-mail: info@colorandbrain.com
Telefoon: +31(0)6-20182110
Mobiel: -
Aandachtsgebied: akkerbouw

Op 27 augustus a.s. vindt te Doorn (Landgoed Zonheuvel) het seminar 'Proef de toekomst! De Nederlandse akkerbouw in 2030' plaats. Het seminar is onderdeel van de Week van de Akkerbouw, een initiatief van Productschap Akkerbouw i.s.m. de Vakgroep Akkerbouw van LTO Nederland en de Nederlandse Akkerbouw Vakbond.

De Nederlandse akkerbouwsector is modern, innovatief en kent verschillende ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Nederland loopt voorop. Maar hoe ziet de sector er over 20 jaar uit? Gaan ICT-uitvindingen de wereld van de akkerbouw revolutionair veranderen? Worden er binnenkort robots en drones ingezet voor de productie van ons voedsel? Hoe zal het dieet van de consument in 2030 de akkerbouwsector veranderen? En welke rol is er dan weggelegd voor de akkerbouwondernemer?

Toonaangevende en visionaire sprekers geven op het seminar antwoord op deze en andere vragen.
Rob van Haren geeft een presentatie over de resultaten van Kiemkracht en Jaap Korteweg vertelt over de Vegetarische Slager.

Meer informatie over het programma van het seminar is te vinden op de website van de Week van de Akkerbouw. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding.

 
Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken