De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

02-2013 - Innovatie Agro & Natuur wint Plantagon Award 2

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2013-02-04
Meer informatie: Dr.ir. J.G. (Jan) de Wilt
E-mail: j.g.de.wilt@innonet.agro.nl
Telefoon: +31(0)70-3784774
Mobiel: +31(0)6-48131103
Aandachtsgebied: landbouw en agribusiness

Tijdens de Urban Agriculture Summit in Linköping (Zweden) is Innovatie Agro & Natuur deze week bekroond met de Plantagon Award 2013.

 plantagon_award_2013

Criteria voor de Plantagon Award zijn dat de winnende organisatie “substantieel moet hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van concrete innovatieve projecten op het terrein van stadslandbouw; projecten van internationaal belang waarvoor grensoverstijgende aandacht is gegenereerd”.

De jury roemt Innovatie Agro & Natuur als “voorloper in het ontwikkelen van stads- en verticale landbouw. Innovatie Agro & Natuur ontwikkelde een van de allereerste ontwerpen voor een Agropark (begin 2000) met groenten, varkens, kippen en vis, gesitueerd in een verticale kas in de haven van Amsterdam.

Met de ontwikkeling van het concept Agropark agendeerde Innovatie Agro & Natuur in een vroeg stadium een onderwerp dat maatschappelijk sterk leefde. Het concept kreeg vanaf de start veel aandacht van o.a. pers en belangengroeperingen. Op de website van Innovatie Agro & Natuur vindt u diverse publicaties waarin de bewogen ontwikkeling van het concept Agropark is terug te lezen.

Meer informatie:
Jan de Wilt (Innovatie Agro & Natuur), 06-48131103, j.g.de.wilt@innonet.agro.nl.

 
Gerelateerd aan het domein:

Land- en tuinbouw en agribusiness

Gerelateerd aan het project:

Agrocentrum

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken