De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

01-2013 - Fruit4Sport op de Grüne Woche in Berlijn

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2013-01-11
Meer informatie: Ir. J.A.W.A. (Joost) Reus
E-mail: j.a.w.a.reus@innonet.agro.nl
Telefoon: +31(0)70-7573920
Mobiel: +31(0)6-48130925
Aandachtsgebied: Voeding

Na de succesvolle introductie van het concept Fruit4Sport in Amsterdam vorig jaar, zal Fruit4Sport worden gepresenteerd op de Grüne Woche 2013 in Berlijn. Marc Ravesloot van Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO) van de WUR zal het concept toelichten en wethouder Nevin Özütok van het Amsterdamse stadsdeel Oost zal toelichten hoe Fruit4Sport kan bijdragen aan de gezondheidsdoelstellingen van de gemeente. De presentatie van Fruit4Sport is onderdeel van het seminar 'Healthy Food Choices' dat op 21 januari in Berlijn wordt georganiseerd.

Fruit4Sport is een gezamenlijk initiatief van Innovatie Agro & Natuur en de WUR-PPO en heeft als doel om voedselproductie dichter bij mensen te brengen en om sporters gezonder te laten eten. Op en rond sportparken worden fruitbomen en -struiken geplant die worden geadopteerd door de verenigingen die van het sportpark gebruik maken. Het geoogste fruit wordt vervolgens via de kantine aan de leden aangeboden. Het eerste Fruit4Sport sportpark is Middenmeer en Voorland in Amsterdam Oost dat eerder dit jaar is aangeplant.

 
Gerelateerd aan het domein:

Voeding

Gerelateerd aan het project:

Sportfruit/Fruit4Sport

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken