De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

09-2012 - Vervolg IP AB-vrije ketens met pluimveeketen

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2012-09-18
Meer informatie: Drs. M.M.A. (Lenie) Klein Holkenborg
E-mail: lenie@kleinholkenborg.nl
Telefoon: 06-23138595
Mobiel: -
Aandachtsgebied: Antibioticavrije Ketens

Het Innovatieprogramma Antibioticavrije Ketens is gestart met fase 2 met de pluimveeketen. Pluimveeslachterij 2 Sisters Storteboom heeft de uitdaging opgepakt en heeft samen met fokkerij Aviagen EPI en Innovatie Agro & Natuur een plan van aanpak opgesteld om tot een antibioticavrije keten te komen. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft het plan goedgekeurd. De uitvoering is in gang gezet.
Het Innovatieprogramma Antibioticavrije Ketens is in 2010 gestart met een experimenteerfase in een varkensketen en in een pluimveeketen. Deze fase is eind 2011 afgesloten. De resultaten waren positief en - met deze start van de pluimveeketen - zijn beide ketens nu aan de slag met de uitvoering van de volgende fase ‘opschalen en demonsteren’.
In het vervolgplan van aanpak met de pluimveeketen, waar 2 Sisters Storteboom samen met Aviagen EPI de regie over voert, wordt gebruik gemaakt van de ervaringen uit de eerste fase van het Innovatieprogramma. In het vervolgplan zal worden gewerkt met circa 48 pluimveehouders uit alle schakels van de keten. Naast de fokkerij worden ook broederijen, mengvoerbedrijven en dierenartsen nauw betrokken bij de uitvoering.

Meer informatie:
2 Sisters Storteboom: Willem Tel, 0594-677555.
Innovatie Agro & Natuur: Lenie Klein Holkenborg, 06-23138595.
 

 
Gerelateerd aan het domein:

Land- en tuinbouw en agribusiness

Gerelateerd aan het project:

Antibioticavrije Ketens

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken