De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

09-2012 - KDV zet volgende stap met IP AB-vrije ketens

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2012-09-18
Meer informatie: Drs. M.M.A. (Lenie) Klein Holkenborg
E-mail: lenie@kleinholkenborg.nl
Telefoon: 06-23138595
Mobiel: -
Aandachtsgebied: Antibioticavrije Ketens

De “Keten Duurzaam Varkensvlees” (KDV) is na de positieve resultaten van fase 1 gestart met fase 2 van het Innovatieprogramma Antibioticavrije Ketens. Met De Hoeve BV als ketenregisseur is KDV op zoek gegaan naar 30 nieuwe varkenshouders die ook de uitdaging aan willen gaan om echt antibioticavrij te produceren.
Deze nieuwe groep deelnemers die inmiddels is geselecteerd, is aan de slag met de ervaringen uit fase 1. De eigen dierenartsen en voervoorlichters van de bedrijven worden nauw bij de plannen en uitvoering betrokken. De groep wordt intensief gemonitoord en krijgt ondersteuning van onder andere een ketencoach.
Het Innovatieprogramma Antibioticavrije Ketens is in 2010 gestart met een experimenteerfase in een varkensketen en in een pluimveeketen. Deze fase is eind 2011 afgesloten. De resultaten waren positief en beide ketens zijn aan de slag met de uitvoering van de volgende fase ‘opschalen en demonsteren’.

Meer informatie:
De Hoeve BV: Hans Verhoeven, 06-50812520.
Innovatie Agro & Natuur: Lenie Klein Holkenborg, 06-23138595.
 

 
Gerelateerd aan het domein:

Land- en tuinbouw en agribusiness

Gerelateerd aan het project:

Antibioticavrije Ketens

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken