De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

02-2012 - Presentatie Lupinevarken-Dartelstal in Beerta

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2012-02-22
Meer informatie: Prof.dr.ir. R.J.F. (Rob) van Haren
E-mail: info@colorandbrain.com
Telefoon: +31(0)6-20182110
Mobiel: -
Aandachtsgebied: akkerbouw

Op 23 februari 2012 organiseren Kiemkracht, familie Ten Have-Mellema en  topchef Marco Westmaas een informatieavond over de Lupinevarken-Dartelstal in Beerta. Op deze informatieavond vertellen zij over het concept  Lupinevarken en over de plannen voor een nieuwe innovatieve stal in Beerta, die bij het bedrijf van de famile Ten Have-Mellema gebouwd wordt. Het lupinevarken zal in deze innovatieve, diervriendelijke en milieuvriendelijke stal met buitenuitloop en strooisel voor de varkens gehouden worden.
Het lupinevarken krijgt voer van eiwitrijke zaden van lupinebloemen die in Groningen gaan groeien. De mest van het lupinevarken gaat terug naar de akkers en wordt als voeding voor de lupinen gebruikt , die daardoor beter groeien. Zo maakt het lupinevarken zijn eigen voer.
Speciaal voor de bereiding van het lupinevarken heeft topchef Marco Westmaas van strandhotel Elzenduin nieuwe ambachtelijke bereidingsmethoden ontwikkeld en nieuwe kruidenmelanges bedacht. Hierdoor komt het unieke karakter van het lupinevarkensvlees goed naar voren.Speciaal voor alle gasten bereidt hij op deze informatieavond snacks met Lupinevarkenvlees. 

 
Gerelateerd aan het project:

Lupinevarken (Kiemkracht)

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken