De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

07-2007 - De historie van de NRLO: Tussen coördineren en

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2007-07-18
Meer informatie: Dr.ing. G. (Gertjan) Fonk
E-mail: g.fonk@innonet.agro.nl
Telefoon: +31(0)70-3784751
Mobiel: +31(0)6-48131100
Aandachtsgebied: professionaliseren door leren

De Nationale Raad van het Landbouwkundig Onderzoek (NRLO), de voorganger van Innovatie Agro & Natuur, heeft een rijke en leerzame historie. Zo’n 43 jaar heeft deze organisatie in verschillende gedaantes een verbindende rol gespeeld tussen landbouwonderzoek en beleid. Dit is de rode draad in het boek ‘Tussen coördineren en innoveren’ dat onlangs is uitgekomen. Een bijbehorend beleidsgericht essay ‘Leren van sectoraden’ vertaalt de lessen uit de geschiedenis van de NRLO naar het huidige beleid van de overheid op het terrein van kennis.

Innovatie Agro & Natuur en de Commissie van Overleg Sectorraden (COS) waren de opdrachtgevers van de studie. De auteurs, Barend van der Meulen en Fokko Jan Dijksterhuis van de Universiteit Twente, hebben de studie uitgevoerd onder de auspiciën van de Stichting Historie der Techniek. Het Nederlands Agronomisch Historisch Instituut heeft het boek uitgegeven.

kaftgrin

We verwachten dat zowel de historische analyse als het essay van betekenis zijn voor de discussie over de aanstaande vernieuwing van het de kennis- en adviesfuncties van de overheid.

Zowel het boek als het essay zijn bij Innovatie Agro & Natuur op te vragen. Van het essay is ook een elektronische versie beschikbaar.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Gertjan Fonk van Innovatie Agro & Natuur, via e-mail of tel.nr. 070-3784751/06-48131100.

 
Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken