De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

05-2016 - Primeur The Nature Game op de Hoge Veluwe

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2016-05-03
Meer informatie: Ir. M.H.A. (Marleen) van den Ham
E-mail: m.van.den.ham@innonet.agro.nl
Telefoon: +31(0)70-3785692
Mobiel: +31(0)6-29578849
Aandachtsgebied: natuur, landschap en ruimte

Op 12 mei 2016 wordt de eerste versie van The Nature Game gelanceerd in Het Nationale Park de Hoge Veluwe. De game is een pilot van Gaming voor Natuur, een concept van Innovatie Agro & Natuur dat nieuwe vormen van natuurbeleving stimuleert en het vinden van nieuwe verdienmodellen voor natuurorganisaties ondersteunt.

The Nature Game: magische iPad game haalt kinderen naar buiten
The Nature Game is een magische iPad game voor kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders of begeleiders. Met de overvloed aan computers, tablets, smartphones en games spelen kinderen tegenwoordig steeds meer binnen. Buiten spelen en leren in de natuur is echter van grote waarde voor de ontwikkeling van kinderen. The Nature Game is een interactief belevingsspel op de iPad om buiten te spelen. The Nature Game verleidt nieuwe doelgroepen om de natuur in te gaan door hen aan te spreken op hun eigen belevingswereld, gebruik makend van de huidige communicatiemiddelen. Door middel van interactieve spellen, filmpjes, en een spannend verhaal wordt het mogelijk het landschap op een bijzondere manier te beleven. Tegelijkertijd biedt een game een leuke manier om dingen te leren over de natuur en de cultuurhistorie.

thenaturegame

Ontwerp: DoornRoos imagineers.

The Nature Game helpt natuurorganisaties
The Nature Game biedt natuurorganisaties nieuwe mogelijkheden om hun publiek te bereiken en een bijdrage te leveren aan natuurbehoud in Nederland.
Elk natuurgebied heeft zijn eigen, unieke verhalen. Met The Nature Game kunnen natuurorganisaties in heel Nederland op een aantrekkelijke manier het specifieke verhaal van een natuurgebied of streek vertellen aan bestaande en nieuwe doelgroepen. Daarnaast is The Nature Game voor natuurorganisaties een nieuw verdienmodel (via de verhuur van de iPad) en een communicatiemiddel om zich te profileren en een nieuw, divers publiek te bereiken.

Betrokken partijen
The Nature Game is een initiatief van DoornRoos Imagineers en is mede mogelijk gemaakt door een Creatieve Innovatie Subsidie voor ondernemers van de provincie Gelderland en een subsidie van het Ministerie van Economische Zaken. Game design & techniek zijn van Sohum & Living Story.

Waar te spelen?
The Nature Game is bedoeld als landelijk concept. De primeur van The Nature Game draait op Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Door middel van verschillende spellen en filmpjes wordt in deze pilot-game kennis gemaakt met het echtpaar Kröller-Müller, de geschiedenis van het Park en de planten en dieren die er leven. Al spelend ontdekken de spelers het mysterie van het nooit gebouwde museum. Vanaf 13 mei kunnen bezoekers op De Hoge Veluwe een iPad huren en The Nature Game spelen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen de game zelf spelen, kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding van een volwassene of oudere broer of zus. De kosten bedragen 15 euro.

Zie voor meer informatie de website van The Nature Game.

 
Gerelateerd aan het domein:

Natuur, landschap en ruimte

Gerelateerd aan het project:

VoorNatuur

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken