De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

03-2015 - ECOFERM! in finale Shell Bachelor Master Prijs

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2015-03-05
Meer informatie: Dr.ir. J.G. (Jan) de Wilt
E-mail: j.g.de.wilt@innonet.agro.nl
Telefoon: +31(0)70-3784774
Mobiel: +31(0)6-48131103
Aandachtsgebied: landbouw en agribusiness

De veehouderij is wereldwijd een sector met een grote ecologische voetafdruk. Niet alleen de export van overbodige mest, maar ook de import van veevoer belasten het milieu flink. In zijn bachelorscriptie heeft Niek bijgedragen aan de ontwikkeling van het project ECOFERM.

kringloop_niek_vd_top

Hierbij wordt de mest van vleeskalveren gebruikt voor de productie van energie en eendenkroos. Eendenkroos is een snel groeiend en eiwitrijk gewas dat sojaschroot deels kan vervangen als eiwitbron in het veevoer, waardoor de import van sojaschroot uit Zuid-Amerika kan worden teruggebracht. Met een systeemanalyse en het door Niek ontwikkelde dynamische groeimodel van eendenkroos toont hij aan dat het systeem van ECOFERM, na het doorvoeren van een aantal technische aanpassingen, vrijwel een gesloten kringloop wordt.

niek_vd_top

Stemmen kan via https://www.shell.nl/stembama.

 

 
Gerelateerd aan het domein:

Land- en tuinbouw en agribusiness

Gerelateerd aan het project:

ECOFERM!

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken