De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

11-2014 - Appels oogsten op het schoolplein

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2014-11-25
Meer informatie: Ir. J.A.W.A. (Joost) Reus
E-mail: j.a.w.a.reus@innonet.agro.nl
Telefoon: +31(0)70-7573920
Mobiel: +31(0)6-48130925
Aandachtsgebied: Voeding

In navolging van de pilot Fruit4Sport (Sportfruit) op de sportparken Voorland/Middenmeer in Amsterdam, is stadsdeel Oost begonnen met het aanleggen van miniboomgaardjes bij basisscholen onder de titel Fruit4School (zie persbericht van de Gemeente Amsterdam Oost). Op school kunnen kinderen leren én zien hoe appels groeien, zelf een appelboom verzorgen en in de herfst de appels oogsten en opeten.
fruit4schoolnovember2014
De kinderen krijgen les over hoe fruit groeit, waarom fruit zo gezond is en hoe ze de bomen en struiken moeten verzorgen. De kinderen gaan het fruit ook zelf oogsten. Ook ouders, leerkrachten van de school en buurtbewoners kunnen meedoen met de verzorging van de bomen en struiken en het oogsten van het fruit. Voor de volwassenen wordt een aparte les over het onderhoud van de bomen en struiken georganiseerd. Stadsdeel Oost realiseert dit project op tien basisscholen in samenwerking met de Wageningen Universiteit, gebaseerd op een project van Innovatie Agro & Natuur. Het is een landelijke pilot, bedoeld om te leren in de praktijk. Als de pilot succesvol is, kan Fruit4School worden uitgerold in andere stadsdelen en gemeenten.

 
Gerelateerd aan het domein:

Voeding

Gerelateerd aan het project:

Sportfruit/Fruit4Sport

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken