De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

10-2014 - Symposium ‘Natuur en gezondheid’ goed bezocht

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2014-10-14
Meer informatie: Ir. M.H.A. (Marleen) van den Ham
E-mail: m.van.den.ham@innonet.agro.nl
Telefoon: +31(0)70-3785692
Mobiel: +31(0)6-29578849
Aandachtsgebied: natuur, landschap en ruimte

Op zaterdagmiddag 20 september jl. werd het symposium ‘Natuur en gezondheid’ goed bezocht. Het symposium werd georganiseerd door de Heimans en Thijsse Stichting, in samenwerking met Innovatie Agro & Natuur en Stichting wAarde, en stond onder leiding van dagvoorzitter Marjolein Kloek.
Het programma bestond uit een drietal lezingen en een ronde-tafelgesprek onder leiding van discussieleider Rob Hoekstra. In de lezingen stonden ‘Vlucht naar de natuur’ en ‘Natuurlijk fit’ centraal. Tijdens de discussie kwam vooral naar voren dat natuur geen wondermedicijn is, maar wel helpt.
Het programma werd afgesloten met de vertoning van de genomineerde filmpjes voor de filmprijsvraag ‘Natuur als medicijn: in de wachtkamer van de huisarts’, met aansluitend de bekendmaking van de winnaars: Armanda Govers met de korte, in woord en beeld lekker motiverende, film: “Kom…. ga de natuur in!” en Tobias Schepers en Elise Cervin met in de film een wat filosofisch getinte benadering, met heldere tegenstellingen en vloeiende beeldwisselingen. Beide winnaars krijgen een filmworkshop, aangeboden door Ruben Smit.
Lees meer in het verslag van het symposium.

 

 
Gerelateerd aan het domein:

Natuur, landschap en ruimte

Gerelateerd aan het project:

Gezond met Groen

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken