De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

03-2008 - De 1000e Smaaklesschool komt eraan

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2008-03-27
Meer informatie: Dr. H.J. (Henk) Huizing
E-mail: h.j.huizing@innonet.agro.nl
Telefoon: +31 (0)6-51966359
Mobiel: -
Aandachtsgebied: Voeding, Energie

Even een proefje: neem een lepel olijfolie en giet deze in een vol bad. De olie zal zich over een groot oppervlakte verspreiden. Zo is het ook gegaan met het project Smaaklessen© van Innovatie Agro & Natuur.

Op woensdag 2 april 2008 zal er vier jaar na de eerste Smaakles weer een mooie mijlpaal worden bereikt. Basisschool de Vlindervallei in Amersfoort zal de 1000e basisschool zijn waar de Smaaklessen zullen worden gegeven. En daar is TV kookchef Pierre Wind uiteraard bij. Maar ook Minister Verburg van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft toegezegd te zullen komen.

Het begon allemaal in 1992 als een droom van Pierre Wind. Sinds de samenwerking met Innovatie Agro & Natuur in 2002 vervulde Pierre Wind meer de rol van ambassadeur en ideeëngenerator. Innovatie Agro & Natuur was de aanjager van de ambitie om Smaaklessen op basisscholen te krijgen en zo werd het netwerk rondom het idee van Pierre Wind opgebouwd. In 2004 werd de eerste Smaakles als pilot gegeven bij een zwarte school in Rotterdam. En nu is de pilot uitgegroeid tot een groot nationaal programma, waarin vele partijen de handen ineen hebben ineengeslagen. Partijen die opvallend eensgezind zijn over de Smaaklessen: ze moeten zinnenprikkelen, leuk en praktisch zijn, zodat kinderen meer liefde voor eten ontwikkelen. Op de lange termijn vertaalt die liefde zich in betere en bewuste voedselkeuzes. En zo worden gezondheidsproblemen als overgewicht en diabetes bij de wortel aangepakt.

Misschien komt hiermee de droom van Pierre weer een stukje dichterbij: het structureel verankeren van Smaaklessen© in het lesprogramma van de gehele basisschool.
 

 
Gerelateerd aan het domein:

Voeding

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken