De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

03-2014 - Hans Verhoeven Agrarisch Ondernemer 2014

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2014-03-28
Meer informatie: Drs. M.M.A. (Lenie) Klein Holkenborg
E-mail: lenie@kleinholkenborg.nl
Telefoon: 06-23138595
Mobiel: -
Aandachtsgebied: Antibioticavrije Ketens

Hans Verhoeven is donderdag 27 maart uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2014. Uit handen van Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken, ontving hij in Hotel Theater Figi te Zeist de hoofdprijs: een cheque ter waarde van € 12.500.

Een deskundige jury, onder leiding van Aalt Dijkhuizen, koos Hans Verhoeven uit vijf genomineerden. De nominatie werd onderbouwd door de bedrijfsreportage van Hans Verhoeven, getiteld ‘Blijven innoveren is belangrijk’.

Als sterk punt van KDV noemt Verhoeven de ondersteuning die aan de deelnemende varkenshouders wordt geboden. Zelf bezoekt hij de bedrijven regelmatig en deze worden begeleid in bijvoorbeeld de reductie van het antibioticagebruik. Ook daarin heeft KDV een ambitieus doel gesteld: er is een algeheel verbod op preventief antibioticagebruik en in 2016 zou sprake moeten zijn van een nagenoeg antibioticavrije keten. KDV verkent daarbij de mogelijkheden in de praktijk. Eerder zijn projecten geweest waarbij op proefbedrijven het antibioticagebruik is beperkt. De kennis die dat opleverde, wordt dit jaar en de komende jaren verder verspreid onder de deelnemers.

Innovatie Agro & Natuur stond aan de wieg van het project ‘Antibioticavrije Ketens’, dat is gestart in 2010, en heeft financieel (evenals het ministerie van EZ) en met menskracht (projectleider) bijgedragen aan de uitwerking van een Antibioticavrije Varkensketen en een Antibioticavrije Pluimveeketen.

 
Gerelateerd aan het domein:

Land- en tuinbouw en agribusiness

Gerelateerd aan het project:

Antibioticavrije Ketens

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken