De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

02-2014 - Besluit gemeenteraad Almelo

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2014-02-13
Meer informatie: Ir. N.J. (Nico) Beun
E-mail: n.j.beun@innonet.agro.nl
Telefoon: +31(0)70-3785929
Mobiel: +31(0)6-48131099
Aandachtsgebied: natuur, landschap en ruimte

De gemeenteraad van Almelo discussieerde op 11 februari 2014 over de toekomst van een terrein van circa 136 ha gelegen aan de Noordflank van de stad. Het college stelde de raad voor daarbij uit te gaan van het perspectief van een dorpslandgoed, een duurzame innovatieve agrarische ontwikkeling en een combinatie van beide. Dit mede op basis van een rapport opgesteld onder leiding van Twynstra Gudde. Nieuwe marken en Agroparken van Innovatie Agro & Natuur dienden daarbij als bronnen van inspiratie.
In de raadsvergadering bleek het voorstel van het college niet op voldoende steun te kunnen rekenen. Vooral de invulling van de duurzame agrarische ontwikkeling in de vorm van een agropark stuitte op maatschappelijke weerstand. De raad besloot akkoord te gaan met een nadere uitwerking van de perspectieven van een dorpslandgoed of een andere duurzame ontwikkeling, waarbij een agropark en/of intensieve veehouderij wordt uitgesloten. Dit op basis van een door PvdA, GroenLinks en de fractie ALA ingediend amendement.

 

 

 

 

 
Gerelateerd aan het project:

Agrocentrum

Nieuwe Marken

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken