De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Infotheek

Nieuwsberichten

Verwijzingen:

Alle nieuwsberichten voor Gezond met Groen

08-2015 - Wat is groene zorg

Groene zorg is alle preventieve of curatieve zorg die in de natuur of door middel van natuur, het doel heeft om de lichamelijke of psychische gezondheid te verbeteren, waardoor bijvoorbeeld zorgkosten en medicijngebruik verlaagd kunnen worden.

10-2014 - Symposium ‘Natuur en gezondheid’ goed bezocht

Op zaterdagmiddag 20 september jl. werd het symposium ‘Natuur en gezondheid’ goed bezocht. Het symposium werd georganiseerd door de Heimans en Thijsse Stichting, in samenwerking met Innovatie Agro & Natuur en Stichting wAarde, en stond onder leiding van dagvoorzitter Marjolein Kloek. Het programma bestond uit een drietal lezingen en een ronde..

09-2014 - Nominaties filmwedstrijd 'Natuur als medicijn'

In het kader van het Heimans en Thijsse symposium met als thema ‘Natuur en Gezondheid’ (zaterdag 20 september 2014 in de Rode Hoed in Amsterdam) organiseert de Heimans en Thijsse Stichting, in samenwerking met Stichting wAarde en Innovatie Agro & Natuur, een filmwedstrijd voor jongeren van 15 tot 30 jaar: ‘maak een kort filmpje van 2 tot 4 m..

08-2014 - Symposium 'Natuur en Gezondheid'

Op 20 september 2014 vindt het symposium 'Natuur en Gezondheid' plaats (De Rode Hoed Amsterdam, aanvang 14.00 uur). Dit symposium wordt door de Heimans en Thijsse Stichting georganiseerd, in samenwerking met Innovatie Agro & Natuur en Stichting wAarde. Meer informatie staat in de officiële aankondiging. Aanmelding voor het symposium is nog mogel..

04-2014 - Natuur als medicijn

De Heimans en Thijsse Stichting organiseert in samenwerking met Innovatie Agro & Natuur en Stichting wAarde een filmwedstrijd voor jongeren van 15 tot 30 jaar. De filmpjes (2-4 minuten) moeten gaan over de waarde van de natuur voor de gezondheid: Natuur als medicijn. De inzendingen kunnen tot 21 juli 2014 worden ingediend. De prijsuitreiking v..

11-2013 - De Groene Behandelkamer in de spotlight

Naar aanleiding van de nominatie van De Groene Behandelkamer voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2013 is er in dagblad Trouw van 26 november jl. een bericht verschenen over deze mobiele unit: "Het idee is eigenlijk verbluffend eenvoudig. Tien jongeren uit het groene werkveld bedachten het: neem een standaard container van 2,5 bij 3 of bij 12 m..

10-2013 - De Groene Behandelkamer genomineerd

Het thema van de Nationaal Groenfonds natuurprijs 2013 is ‘Op je Gezondheid!. Uit een totaal van 80 inzendingen zijn tien projecten genomineerd, waaronder De Groene Behandelkamer, ontwikkeld in het kader van het project Groen Beter Best. De Groene Behandelkamer is een ontwerp voor een ruimte voor medische behandelingen door bijvoorbeeld huisartse..

04-2013 - Passie voor Gezondheid

Begin april zijn de ideeën voor het verbinden van natuur en gezondheid door de kerngroep Groen Beter Best gepresenteerd op het Nationaal Congres Volksgezondheid te Ede. Het thema van het congres was dit jaar Passie voor Gezondheid. De bezoekers aan het congres toonden vooral interesse in de groene wachtkamer, de groene behandelkamer- een transpara..

04-2012 - Groen, beter, best

In 2011 heeft de kerngroep Panorama Natuur een nieuwe visie op natuur uitgebracht. Het verbinden van natuurgebieden, het (opnieuw) verbinden van mensen met natuur en het leggen van verbindingen tussen de natuursector en andere sectoren is hierin het belangrijkste thema. In 2012 pakt de, deels hernieuwde, kerngroep de u..
 
Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken